Κάποιες από αυτές σίγουρα δεν τις περιμένατε να βρίσκονται μέσα στη λίστα! Όμως μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο τον αγώνα σας να χάσετε βάρος χωρίς να το καταλάβετε.
Σίγουρα ξέρετε ότι δεν πρέπει να τρώτε junk food, αλλά είναι κάποια ακόμα πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να διατηρήσετε το σωστό βάρος αλλά και την υγεία σας.
1. Τεχνητές γλυκαντικές ουσίες
Σε μικρή ποσότητα η ζάχαρη ( π.χ. ένα κουταλάκι του γλυκού) δεν είναι τόσο καταστροφική. Όλες οι γλυκαντκές ουσίες είναι πιο γλυκές από τη ζάχαρη και έχουν τη τάση να αλλοιώνουν σταδιακά τη γέυση, κάνοντας σας να αναζητάτε περισσότερο γλυκό και πρόχειρα σνακς. Επιπλέον οι άνθρωποι που περιορίζουν τη χρήση γλυκαντικών ουσιών, έχουν περισσότερη ενέργεια.
2. Μαργαρίνη
Ίσως πιστεύετε ότι είναι μια καλή εναλλακτική για το βούτυρο, αλλά η μαργαρίνη αυξάνει τη χοληστερόλη ενώ έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες. Προτιμήστε να τα αντικατατήσετε με ελαιόλαδο που είναι και το πιο υγιεινό.
3. Πρωτεΐνη σόγιας
Η σόγια δεν είναι κακή, αλλά η απομονωμένη πρωτεΐνη μοιάζει ελαφρώς με τα οιστρογόνα, τα οποία έρευνες έχουν δείξει ότι πιθανόν να αυξάνουν το κίνδυνο για καρκίνο και στειρότητα στις γυναίκες. Αν θέλετε να αποφύγετε το κρέας επιλέξτε μπιφτέκια από ρεβίθια ή φασόλια και προτίμησε μπάρες πρωτείνης που βασίζονται σε ξηρούς καρπούς και σπόρους.
4. Προιόντα διαίτης
Δυστυχώς η επισήμανση «διαιτιτικό» ή «χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά» δεν σημαίνει χαμηλό σε θερμίδες. Πολλα τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως διαίτης όπως τα γιαούρτια έχουν συνήθως περισσότερη ζάχαρη ή αλάτι και άλλα ανθυγιεινά υλικά προκειμένου να αποκτήσουν γεύση. Ακόμα χειρότερα αρκετοί τρώνε διπλή την μερίδα επειδή νομίζουν ότι δεν υπαρχει πρόβλημα εφόσον είναι διαίτης το προιόν.
5. Κατεψυγμένα γεύματα
Είναι μια πολύ βολική λύση αλλά δυστυχώς αυτά του τύπου τα γεύματα είναι επεξεργασμένα σε μεγάλο βαθμό και γεμάτα με λίπος και αλάτι. Προτιμήστε όταν μαγειρεύετε να φτιάχνετε μεγαλύτερες ποσότητες και να καταψύχετε το δικό σας σπιτικό φαγητό.
Πηγή: faysbook.gr