10 πράγματα που θα έπρεπε να κάνετε πριν τις 10 το πρωί.

Για πολλούς από εμάς, τα πρωινά συνδέονται με έναν αδικαιολόγητο πανικό. Έχουμε μία ντουζίνα ξυπνητήρια αραδιασμένα γύρω μας προτού αποφασίσουμε ότι πρέπει να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Στη συνέχεια, αλαφιασμένοι προσπαθούμε να ετοιμαστούμε, ξεχνώντας να βαφτούμε, να βάλουμε αποσμητικό, ενώ ποτέ δεν συσκευάζουμε ένα γεύμα, επειδή απλά δεν έχουμε τον χρόνο.

Θα μπορούσε να σας εκπλήξει το γεγονός ότι ορισμένα άτομα τείνουν να απολαμβάνουν πραγματικά τα πρωινά τους. Αυτοί είναι παραγωγικοί και δραστήριοι άνθρωποι που ακολουθούν ορισμένες τελετουργίες αυξάνοντας την αίσθηση της ευημερίας και δίνοντας νόημα σε κάθε ξεκίνημα της ημέρας. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε πριν τις 10;

1. Διαλογιστείτε
Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ξεκινήσετε την ημέρα σας. Ο διαλογισμός μειώνει τα συνολικά επίπεδα άγχους και σας βοηθά να επικεντρώσετε το μυαλό σας στα καθήκοντα της ημέρας.

2. Να είστε ευγνώμονες
Το να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε όλα όσα έχετε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε θετικά την ημέρα σας. Η πραγματική ευτυχία δεν έρχεται από την επιθυμία και την αγορά νέων πραγμάτων, αλλά θέλοντας αυτό που ήδη έχετε.

3. Καθορίστε τις προθέσεις σας
Είτε φτιάξετε μια λίστα είτε πείτε φωναχτά τα σχέδιά σας, καθορίστε τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε σήμερα. Αυτό θα σας δώσει περισσότερα κίνητρα.

4. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας
Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας κάθε πρωί πριν στρωθείτε στη δουλειά. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα, αξίζει τον κόπο.

5. Πιείτε νερό
Αν θέλετε κοφτερό μυαλό και δυνατό σώμα, πιείτε νερό όταν σηκωθείτε το πρωί. Το νερό βοηθάει το σώμα σας να λειτουργεί σωστά.

6. Τεντωθείτε
Κάντε λίγο ζέσταμα. Πηγαίνετε μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο και στη συνέχεια τεντώστε τους μυς σας.

7. Ακούστε μουσική
Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική να παίζει. Αποκτήστε καλή διάθεση για την ημέρα που ακολουθεί. Θα σας ανεβάσει ψυχολογικά.

8. Γελάστε
Βρείτε κάτι αστείο που θα σας κάνει να γελάσετε. Θα βελτιώσει την αίσθηση του χιούμορ σας άμεσα.

9. Συμμαζέψτε λίγο
Είναι πολύ πιθανόν το προηγούμενο βράδυ να έχετε αφήσει ακαταστασία λόγω κούρασης. Αφιερώστε λίγο χρόνο τα πρωινά για γρήγορο συμμάζεμα.

10. Ξεκινήστε από τα πιο δύσκολα
Με αυτό τον τρόπο, τα υπόλοιπα πράγματα που έχετε να κάνετε μέσα στην ημέρα θα είναι εύκολα. Ή τουλάχιστον ευκολότερα.

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/

Check Also

Συμβουλές μόδας και κόλπα για τη γυναίκα.

Όταν πρόκειται για συμβουλές μόδας, πολλές γυναίκες καταβάλλουν υπερπροσπάθεια να βρουν την καλύτερη και όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *