Μια περίεργη πρωινή συνήθεια που σύμφωνα με τους ειδικούς θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις.

Μπορεί να μην είσαι και ο πιο πρωινός τύπος, όμως αυτό το μυστικό θα σε κάνει να δεις το πρωινό ξύπνημα με… άλλη ματιά και θα σου δώσει κίνητρο να ξυπνάς με όρεξη κάθε πρωί κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα του Northwestern University Feinberg School of Medicine, ο ήλιος μπορεί να σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Στο συγκεκριμένο πείραμα, ζητήθηκε από τους 54 συμμετέχοντες  (με μέσο όρο ηλικίας 30)  να φορέσουν για 7 ημέρες ένα monitor καρπού, το οποίο μετρά την έκθεσή τους στον ήλιο και ταυτόχρονα να διατηρήσουν ένα διατροφική ημερολόγιο των συγκεκριμένων ημερών, μαζί με τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά.  Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά!

Τα άτομα που τα «έβλεπε» περισσότερο ο ήλιος, ασχέτως της ηλικίας, του φύλου, της διατροφής αλλά και της συνολικής τους δραστηριότητας μέσα στην ημέρα,   ήταν λιγότερο παχουλά σε σχέση με εκείνα που εκτίθονταν λιγότερο στις ακτίνες του ήλιου το πρωί.

Για ποιο λόγο συμβαίνει όμως αυτό; Με ποιο τρόπο επηρεάζει η ήλιος το σωματικό μας βάρος;

Ο  λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι γιατί η έκθεση του σώματος στο πρωινό φως του ήλιου συγχρονίζει το βιολογικό μας ρολόι, με αποτέλεσμα να βελτιώνει τόσο την ποιότητα όσο και το πρόγραμμα ύπνου μας.

Πώς βοηθά αυτό στο αδυνάτισμα; Ένα σταθερό «πρόγραμμα ύπνου» βοηθά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού κι αυτό, όπως γνωρίζεις, είναι βασικό στην απώλεια κιλών.

Πώς θα το εφαρμόσεις λοιπόν; Οι ειδικοί εξηγούν πως ο «μαγικός» συνδυασμός για να επωφεληθείς από τα αδυνατιστικά οφέλη του ήλιου είναι 20-30 λεπτά από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 12.00.

Πηγή: joytv.gr

Check Also

Συμβουλές μόδας και κόλπα για τη γυναίκα.

Όταν πρόκειται για συμβουλές μόδας, πολλές γυναίκες καταβάλλουν υπερπροσπάθεια να βρουν την καλύτερη και όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *