Το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο των ματιών σας!

Πόσες φορές νιώσατε ότι το μακιγιάζ των ματιών σας δεν σας ταιριάζει καθόλου; Όμως, μην ανησυχείτε πια. Υπάρχουν μάτια με διαφορετικά σχήματα και αναλογίες και ως εκ τούτου στον κάθε τύπο αντιστοιχεί μία διαφορετική τεχνική.

matia-me-kontini-apostasi

Πάντως, θα λέγαμε ότι το ιδανικό σχήμα στα μάτια είναι εκείνα που έχουν αμυγδαλωτό και η απόσταση μεταξύ τους ισούται με το μήκος ενός ματιού. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ. Αλλά αν το σχήμα των ματιών ή η απόσταση μεταξύ τους αποκλίνουν από το ιδανικό, τότε  πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο. Το γνωρίζετε άλλωστε ότι το μακιγιάζ αν εφαρμοστεί σωστά, κολακεύει το πρόσωπο και κρύβει ατέλειες. Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά. Οπότε παρακάτω μπορείτε να βρείτε την κατηγορία σας και να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις συμβουλές.

makeup_mation_original1

Μακιγιάζ για μάτια με αμυγδαλωτό σχήμα
Τα αμυγδαλωτά μάτια μπορούν να κάνουν τα πάντα. Για να φαίνονται μεγαλύτερα, εφάρμοσε ένα highlighter στη βάση του βλεφάρου και μια πιο σκούρα απόχρωση ελαφρώς πάνω από την τσάκιση και στην εξωτερική γωνία των ματιών για να προσδώσετε βάθος.

Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω
Οι πυκνές βλεφαρίδες και η ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα λίφτινγκ. Ένα καλό τρικ είναι να τελειώνει η σκιά στα τρία τέταρτα του ματιού από την εξωτερική άκρη του ματιού.

Μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση
Το χρώμα της σκιάς θα πρέπει να τονίζεται στο κέντρο του βλεφάρου παρότι η απόσταση μεταξύ των ματιών σας επιτρέπει και την εφαρμογή πιο σκούρων αποχρώσεων κοντά στους δακρυϊκούς αγωγούς για ένα πιο έντονο βλέμμα.

Μακιγιάζ για μάτια κοντά το ένα με το άλλο
Το βλέμμα είναι στενό. Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας μακριά από το κέντρο του βλεφάρου. Εφαρμόστε τον κανόνα των τριών τετάρτων ξεκινώντας τη σκιά ένα τέταρτο μακριά από την εσωτερική γωνιά των ματιών και απλώνοντας μια ελαφριά στρώση highlighter στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από τα κόκαλα των φρυδιών.

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/

Check Also

Tips μακιγιάζ για να φαίνονται πιο μεγάλα τα μάτια!

Χρησιμοποιήστε «έξυπνα» το make-up και δημιουργήστε την ψευδαίσθηση… ότι τα μάτια σας είναι μεγάλα! Ακόμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *