Κρύο ή ζεστό νερό; Τι πρέπει να χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε με τι νερό πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε..

Σε γενικές γραμμές δεν πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας ούτε με κρύο ούτε με ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό και αυτός είναι ο λόγος..

Το να φέρνετε την επιδερμίδα σας σε επαφή με νερό που είναι είτε πολύ ζεστό είτε πολύ κρύο μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμό. Οι πόροι σας δεν είναι σχεδιασμένοι να αντέχουν σε πολύ extreme θερμοκρασίες. Έχετε παρατηρήσει ότι η επιδερμίδα δεν αντιδράει πολύ καλά όταν έχει πολύ κρύο ή πολύ ζέστη; Το ίδιο συμβαίνει και με το νερό που της βάζετε.

Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να στραγγίσει την επιδερμίδα σας από τα φυσικά της έλαια ενώ το πολύ κρύο νερό δεν προσφέρει τίποτα θετικό στην επιδερμίδα σας.

Αν σας αρέσει η αίσθηση του δροσερού νερού στην επιδερμίδα σας μπορείτε να κάνετε το τελικό του ξέπλυμα με δροσερό νερό αλλά όχι με πάρα πολύ κρύο.

Το ίδιο ισχύει και με το νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου σας. Ένα καυτό μπάνιο μπορεί να στεγνώσει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας αφήνοντάς την στεγνή και ξηρή ασχέτως με το αν βάλετε μετά κάποια ενυδατική κρέμα σώματος ή όχι.

Έξτρα tip: Μετά το μπάνιο σας φροντίστε να αφήνετε το δέρμα σας λίγο υγρό πριν απλώσετε κάποια ενυδατική κρέμα. Με αυτόν τον τρόπο η κρέμα θα δεσμεύσει το νερό που θα βρει στην επιδερμίδα σας με αποτέλεσμα να την ενυδατώσει πολύ καλύτερα.

Πηγή: faysbook.gr

Check Also

Περιποίηση προσώπου στο σπίτι σε 4 απλά βήματα.

Το πρόγραμμά σου είναι αρκετά φορτωμένο και καθημερινά προσπαθείς να προλάβεις αμέτρητες δουλειές, ραντεβού και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *