Ποια λάθη κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας και δεν τα γνωρίζουμε.

Το πλύσιμο του προσώπου φαίνεται ως κάτι απλό, σωστά; Το θέμα είναι ότι μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κακό παρά καλό, αν δεν το κάνουμε σωστά, και μπορεί προκαλέσει αρκετά προβλήματα, όπως η ξηρότητα, ο ερεθισμός, πρόωρη χαλάρωση και ρυτίδες. Δείτε τα κορυφαία λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας και πως μπορούμε να τα διορθώσουμε.

Διαλέξτε το σωστό καθαριστικό: Ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας, θα πρέπει να επιλέξετε ένα καθαριστικό με ισορροπημένο pH για το πρόσωπό σας. Καλό θα ήταν ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού ή τζελ για λιπαρές επιδερμίδες και κρεμώδεις καθαριστικό για το ξηρό δέρμα. Ποτέ σαπούνι, γιατί δημιουργεί υπερβολική ξηρότητα.

Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι καθαρά: Τα βρώμικα χέρια σημαίνει ότι προσπαθείτε να καθαρίσετε το δέρμα σας με κάτι βρώμικο. Πλύνετε τα χέρια σας πρώτα, και στη συνέχεια, πλύνετε το πρόσωπό σας.

Πλύνετε το σφουγγάρι σας: Εάν χρησιμοποιείτε σφουγγαράκι, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό. Το προτιμότερο βέβαια θα ήταν να χρησιμοποιείτε τα χέρια σας.

Χλιαρό νερό: Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να εξασφαλίσετε ότι το δέρμα σας παραμένει ενυδατωμένο και ανεπηρέαστο. Η χρυσή τομή για καλύτερα αποτελέσματα: Όχι πάρα πολύ ζεστό, ούτε πολύ κρύο νερό.

Μην το παρακάνετε με την απολέπιση: Μην ενθουσιάζεστε με τα απολεπιστικά, θα πρέπει να είστε ευγενικοί με το πρόσωπό σας. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών κόκκων και χρησιμοποιήστε ένα ήπιο scrub, ώστε να μην προκαλέσετε βλάβη στο δέρμα.

Πλύνετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα, χωρίς καμία εξαίρεση: Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πλένουν το πρόσωπό τους αρκετά. Θα πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα. Το πρωί όταν ξυπνάτε για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα βακτήρια που συγκεντρώνονται στο πρόσωπό σας, και πάλι το βράδυ για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τη λιπαρότητα που έχει συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή: athensmagazine.gr

Check Also

Περιποίηση προσώπου στο σπίτι σε 4 απλά βήματα.

Το πρόγραμμά σου είναι αρκετά φορτωμένο και καθημερινά προσπαθείς να προλάβεις αμέτρητες δουλειές, ραντεβού και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *