Ασκήσεις χαλάρωσης στο σπίτι.

Διώξτε το άγχος και την ένταση της ημέρας κάνοντας ορισμένες ασκήσεις στο σπίτι. Χωρίς όργανα, μέσα σε ελάχιστα λεπτά μπορείτε να χαλαρώσετε και να συνεχίσετε τη μέρα σας με καλύτερη διάθεση και προ πάντων πιο ήρεμοι.

Σε ένα ήσυχο σημείο του σπιτιού, ξαπλώνουμε σε αναπαυτική θέση στο πάτωμα πάνω σε ένα χαλί. Το σώμα μας χρειάζεται να είναι σε ευθεία στάση, με τα πόδια να απέχουν μεταξύ τους 30-40 εκατοστά και τα χέρια από τον κορμό του σώματος περίπου 20 εκατοστά. Πρέπει ακόμη να τοποθετήσουμε το κεφάλι μας πάνω σε ένα λεπτό μαξιλάρι, με το πρόσωπο μας να κοιτάει το ταβάνι.
 

  • Μετά από ένα καλό τέντωμα του κορμιού μας, καθόμαστε ή ξαπλώνουμε σε αναπαυτική θέση, με τα μάτια κλειστά.
  • Νοερά, επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε μια σταθερή φανταστική εικόνα ή σημείο. Αν δεν καταφέρουμε να φέρουμε σταθερά μια εικόνα στο μυαλό μας, τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε την προσήλωση μας στο σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στα φρύδια μας
  • Χαλαρώνουμε βαθιά τους μύες μας, έναν προς έναν. Ξεκινάμε από τις πατούσες  μας και ανεβαίνουμε σταδιακά από τα πόδια στην κοιλιά, το στέρνο, τους ώμους, το λαιμό και το πρόσωπο.
  • Εστιάζουμε στην αναπνοή μας, εισπνέοντας βαθιά, χαλαρά και φυσικά μέσα από τη μύτη, επαναλαμβάνοντας νοερά τη λέξη «ένα» (ή κάποια άλλη λέξη) κάθε φορά που εκπνέουμε.
  • Αφήνουμε τον εαυτό μας να χαλαρώσει τελείως.
  • Αν μας βοηθάει η μουσική, βάζουμε να ακούσουμε σιγανά κάποιο απαλό κομμάτι. Φτιάχνουμε στο μυαλό μας εικόνες σε ζεστά κλίματα και προσπαθούμε να φανταστούμε το σώμα μας να γίνεται θερμότερο και βαρύτερο.
  • Συνεχίζουμε για 10 λεπτά. Αν μας πάρει ο ύπνος ή λαγοκοιμηθούμε, δεν έχει σημασία γιατί συνεχίζουμε να χαλαρώνουμε. 

Πηγή: http://www.flowmagazine.gr/

Check Also

Συμβουλές μόδας και κόλπα για τη γυναίκα.

Όταν πρόκειται για συμβουλές μόδας, πολλές γυναίκες καταβάλλουν υπερπροσπάθεια να βρουν την καλύτερη και όλες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *