Μικρά Tips για σκιές και λάμψεις στο πρόσωπο

Contouring


Συνήθως όταν βαφόμαστε βάζουμε το make-up μας, μια πούδρα, λίγο ρουζ και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα μάτια ή  στα χείλια. Οι ειδικοί στο μακιγιάζ όμως δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πούδρα λάμψης, στο σκούρο ρουζ που πετυχαίνει “κοψίματα” και γωνίες στο πρόσωπο και φυσικά στη βάση και το ρουζ. Ποια είναι όμως τα σωστά σημεία που πρέπει να εφαρμόσουμε τα προϊόντα αυτά με βάση φυσικά το δικό μας σχήμα προσώπου;


1. “Μειώστε” τα μάγουλα, με σκούρο ρουζ- μπρονζέ ή σκούρο make-up
Μ΄ ένα λεπτό πινέλο ή ένα σφουγγαράκι περνάτε λίγο σκούρο make-up ή μπρονζέ ρουζ στο ύψος από τη μέση των αυτιών έως κάτω από τα ζυγωματικά. Το ίδιο κάνετε και στο λαιμό, για να δείχνει πιο αδύνατος. Αυτό είναι ένα τρικ με σκιές, για πιο λεπτό πρόσωπο. Εφαρμόστε επίσης στα πλαϊνά της μύτης. Αν είναι απαραίτητο. Σε περίπτωση που προτιμήσετε το σκούρο make-up πρέπει να το απλώσετε πολύ καλά για να μην δημιουργηθούν αντιαισθητικές σκούρες στάμπες.


2.Κάντε το πρόσωπό σας να λάμπει με πούδρα λάμψης
Το tip για να φαίνεται το πρόσωπό σας λαμπερό είναι να περάσετε μ’ ένα μεγάλο πινέλο την πούδρα λάμψης (σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση) σε μια νοητή γραμμή από το μέτωπο, να συνεχίσετε στη μύτη και να τελειώσετε στο πηγούνι. Το ίδιο κάνετε πάνω και κάτω από τα μάτια, σε μια νοητή γραμμή οριζόντια δηλαδή. Για πιο φωτεινό και σταθερό αποτέλεσμα μπορείτε, πριν την πούδρα λάμψης, να εφαρμόσετε ένα concealer 1 με 2 τόνους πιο ανοιχτό από τον φυσική σας απόχρωση.


3. Δώστε στο πρόσωπό σας το χρώμα της υγείας με φυσικό ρουζ
Χαμογελάστε για να βρείτε τα σωστά σημεία για να εφαρμόσετε το ρουζ που πρέπει να είναι σε μια φυσική απόχρωση. Μην ξεχάσετε να το απλώσετε πολύ καλά, να μην δημιουργηθούν δυο ροζ κύκλοι στα μάγουλα γιατί όσο φυσικό κι αν είναι το χρώμα του, θα φαίνεται άσχημο.


Να θυμάστε πως όλα αυτά τα κάνετε, αφού έχετε ήδη εφαρμόσει το make-up σας.

 

Check Also

Tips μακιγιάζ για να φαίνονται πιο μεγάλα τα μάτια!

Χρησιμοποιήστε «έξυπνα» το make-up και δημιουργήστε την ψευδαίσθηση… ότι τα μάτια σας είναι μεγάλα! Ακόμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *